Choď na obsah Choď na menu


Štatistiky

9. 11. 2021

Základný prehľad

  • Traffic tento mesiac – celkový súčet prenesených dát v aktuálnom mesiaci.
  • Počet fotografií – počet uložených fotografií na Vašich stránkach a celkový počet vytvorených zložiek.
  • Počet návštev - počet návštev za dnešný deň.
  • Obsadenie pamäte – celková veľkosť všetkých vašich fotografií, obrázkov a súborov. Kapacita pamäte sa odvíja od vášho cenového programu.
  • Počet príspevkov – počet príspevkov bez ohľadu na to, či sú publikované alebo rozpísané.

396.png

Najprezeranejšie články

Zoznam piatich najčítanejších príspevkov. Počet zobrazení sa počíta od vytvorenia príspevku, premenovanie naň nemá vplyv. Číslo udáva, koľkokrát bol za svoju existenciu zobrazený nejakým návštevníkom. Napríklad ak si návštevník zobrazí príspevok, potom prejde na iný a zase sa vráti, tak sa do štatistiky pripočítajú dve zobrazenia.

401.png

Najprezeranejšie zložky fotografií

Tento zoznam je obdobný ako pri najprezeranejších článkoch. Opäť sa počíta každé zobrazenie návštevníkom.

Detailné

Detailné štatistiky je možné zobraziť pre rôzne časové obdobia:

  • Hodinové – v grafoch bude zobrazená návštevnosť v jednotlivých hodinách. Zobrazuje sa posledných 24 hodín.
  • Denný – zobrazí sa štatistiky za posledných 31 dní.
  • Mesačný – bude zobrazená návštevnosť v mesiacoch za posledného pol roka.

Do štatistík sa započítavajú návštevy nielen od ľudí, ale aj rôznych robotov a vyhľadávačov.

Počet zobrazení stránok

Štatistika ukazuje počet všetkých zobrazených stránok, či už sa jedná o príspevky alebo fotogalériu. V grafoch sa zobrazí súčet všetkých zobrazených stránok podľa zvoleného obdobia. Štatistika započítava všetkých návštevníkov bez ohľadu na IP adresu, alebo či už mal príspevok zobrazený. Pokiaľ si príspevok 5x zobrazím do hodiny tak sa do štatistiky pripočíta +5 zobrazení.

398.png

Počet unikátnych prístupov k stránkam

V tomto grafe je zobrazený počet návštev, kedy každý návštevník je v danom období započítaný iba raz. Ako príklad môžeme brať návštevníka, ktorý si vaše stránky zobrazí dvakrát počas jedného dňa, raz ráno a raz večer a ešte raz druhý deň. V grafe dennej návštevnosti sa vám takýto návštevník započíta v oboch dňoch, ale vždy len ako jedna návšteva. Pri zobrazení mesačných štatistík sa v danom mesiaci započíta iba raz.

V týchto štatistikách nezáleží na počte zobrazených stránok alebo obsahu, ktorý si návštevník zobrazil.

Pre unikátnu identifikáciu návštevníka slúži jeho IP adresa.

399.png

Návštevnosť stránok

V tomto grafe sa zobrazujú štatistiky bez ohľadu na to, akú IP adresu má návštevník. Podľa predchádzajúceho príkladu pri zobrazení denných štatistík sa započítajú v prvom dni obe návštevy a v druhom jedna. Pri zobrazení pre mesiace sa v danom mesiaci započítajú všetky tri návštevy.

Ako nová návšteva sa považuje, ak od minulého zobrazenia stránky uplynula aspoň jedna hodina. Pokiaľ by návšteva trvala viac ako 24 hodín, tak sa začne počítať ako ďalšia návšteva.

401.png

Ostatné

Na výber máme opäť z niekoľkých časových úsekov na zobrazenie štatistiky. Pokiaľ majú vaše eStránky naozaj veľkú návštevnosť, zobrazenie štvrťročnej a ročnej štatistiky môže chvíľu trvať.
V prehľadoch sa budú zobrazovať súčty prístupov pre zvolené časové obdobie.

Prehľad zobrazených stránok

Zobrazuje 15 najčastejšie zobrazených URL adries. Na konci zoznamu je odkaz na zobrazenie ďalších 15 najnavštevovanejších adries.

Napr.: Pod danou URL adresou je umiestnený nejaký Váš príspevok. Návštevník si ho zobrazí, odíde inam, ale potom sa vráti späť alebo len obnoví prehliadač. Do štatistiky sa to premietne ako dve zobrazenia.

Napr.: Alebo pokiaľ píšete nejaký príspevok na svojich eStránkach, zobrazíte si ho na vašich stránkach a 5x obnovíte danú stránku, pretože ste sa vrátili a niečo v príspevku upravili, započítajú sa všetky zobrazenia, ktoré ste počas písania urobili.

Je to rovnaké ako pri počte zobrazených príspevkov v detailnej štatistike.

Ale rozdiel je v tom, že tu nájdeme nielen príspevky, ale aj URL odkazy do fotoalbumu.

Túto štatistiku môže ovplyvniť aj premenovanie príspevku. V tomto prípade sa môže meniť aj jeho adresa a štatistika pre ňu sa potom počíta znova.

Prístupov z odkazov zo stránok

Zobrazuje celkový počet adries, z ktorých užívateľ prišiel na vaše eStránky. V zátvorke máme uvedené, koľko návštev z celkového čísla prišlo z vyhľadávačov ako je Google alebo Zoznam.

Zoznam adries - jedná sa o zoznam refererov.

Zobrazuje sa 15 najčastejších adries, z ktorých na vaše stránky prišli návštevníci. Na konci zoznamu je tlačidlo pre ďalších 15 adries.

400.png

Slovníček

Unikátny prístup – prístup jednej osoby, počítaný podľa IP adresy.
Referer - je stránka, v ktorej bol odkaz na vaše stránky.
Traffic – pozri tému v pomocníkovi Traffic.