Choď na obsah Choď na menu


Jazykové verzie

8. 11. 2021

Pokiaľ chcete, aby vyzerali vaše eStránky interaktívne, môžete do stránok vložiť ďalšie jazykové verzie, a tak ich sprístupniť aj pre návštevníkov z iných krajín. Sekcia Jazykovej verzie slúži na ich tvorbu alebo správu jazykových mutácií.

Jazykové verzie pridáme, keď vyberieme z ľavého hlavného menu Nastavenia – Rozšírené – Jazykové verzie.

Štandardne je zaškrtnuté Nezobrazovať jazykové verzie na www stránke. Pokiaľ budete pridávať akúkoľvek jazykovú mutáciu na vaše eStránky, musíte toto políčko odškrtnúť. Na vašich eStránkach sú iné jazyky reprezentované v podobe vlajočiek daného štátu.

sni--mek-obrazovky-2021-11-08-v--16.42.19.png

Pridať jazykovú verziu

Vyskočí vám dialógové okno na pridanie nového jazyka. Jazyk môžete vybrať z ponuky. Máte na výber buď slovenčinu alebo angličtinu. Po výbere sa zvyšok nastavenia zmení automaticky. Pokiaľ sa vám nepáči, môžete si skratku pre jazyk a názov zvoliť sami. Tlačidlom Vytvoriť všetko potvrdíte. Systém vás automaticky prepne do Úpravy jazykovej verzie.

sni--mek-obrazovky-2021-11-08-v--16.43.14.png

Úpravy jazykovej verzie

Tu môžete jednotlivé texty, ktoré sa na vašich eStránkach zobrazujú, editovať a meniť ich preklady. Pri troche námahy si môžete vytvoriť svoj vlastný jazyk, ktorý nie je v ponuke. Jednoducho tým, že zmeníte všetky texty do požadovaného jazyka a zmeníte v definícii jednotlivé nastavenia a vlajočku.

Definícia:

  • Skratka
  • Názov
  • Skratka jazyka pre použitie v definíciách HTML
  • Vlajočka – pokiaľ kliknete na tlačidlo Zmeniť, tak môžete nahrať svoju vlastnú vlajočku.

Uložiť - kliknutím na tlačidlo uložiť sa vykonajú všetky zmeny.

Obnoviť predvolené hodnoty – ak ste pokazili nejakú časť, jednoducho kliknite na tlačidlo a obnovia sa všetky pôvodné preklady.

Nastavenie jazykovej verzie ako hlavnej

V prípade, že chcete, aby sa na vašich stránkach po kliknutí na url adresu vášho webu zobrazovala napríklad Angličtina ako hlavný jazyk, je potrebné ju nastaviť v Nastavenia - Rozšírené - Jazykové verzie a u Čeština kliknúť na tlačidlo Zmeniť.

sni--mek-obrazovky-2023-02-13-v--12.55.01.png

Vyskočí vám okno Zmena hlavnej jazykovej verzie, kde je potrebné zmeniť hlavnú jazykovú verziu na vami požadovanú a potvrdiť kliknutím na tlačidlo Zmeniť.

Na obrázku napríklad na English. Tým sa nastaví hlavná jazyková verzia, ktorá bude v anglickom jazyku.

sni--mek-obrazovky-2023-02-13-v--12.56.15.png