Choď na obsah Choď na menu


FTP

8. 11. 2021

Slúži na rýchlejšie ukladanie vašich osobných súborov (obrázky, videá, hudba, ...) na vaše eStránky. Ukladanie prebieha hromadne s väčšou rýchlosťou a nemusíte čakať. FTP prístup je iba pre platený program.

V Nastavenia - Rozšírené - FTP nájdete všetky informácie, ktoré potrebujete na pripojenie a autorizáciu k FTP priestoru u vašej stránky.

Informácie pre pripojenie

Aby ste sa mohli k FTP účtu vašich eStránok pripojiť, potrebujete nasledujúce informácie. Doména je adresa vašich webových stránok. Meno je automaticky vygenerované systémom a nejde zmeniť. Heslo je pre väčšiu bezpečnosť tvorené viacerými znakmi a písmenami a je opäť generované našim systémom. Zmeniť ho môžete nižšie u Zmeniť heslo na konci stránky.

FTP prístup

Ako sa pripojiť? V niekoľkých krokoch sa skúsime pripojiť k vašim eStránkam cez FTP a nahrať súbor.

  1. Otvorte si akúkoľvek zložku napríklad Tento Počítač.
  2. Hore do políčka Adresa napíšte ftp:// a za to text, ktorý nájdete v nastavení vašich eStránok v ovládacom centre v
    Nastavenia - Rozšírené - FTP. (ukážka ftp://pripojeniftp.estranky.cz).

295.jpeg
294.png

  1. Potom sa prepnite do okna, kde ste do adresy napísali ftp://, a stlačte ENTER.
  2. Zadajte Užívateľské meno a Heslo (nájdete taktiež v ovládacom centre vo vašich eStránkach Nastavenie - Rozšírené – FTP (viď obrázok vyššie).
  3. Prihlasovacie údaje potvrďte. A ak ste ich zadali správne, ste prihlásení do Vášho FTP priestoru.
  4. Tu môžete pracovať rovnako ako na disku svojho počítača (s tým rozdielom, že nahrávanie sa vykonáva cez internet, teda je závislé od vašej rýchlosti pripojenia k internetu).
  5. Zložka (adresár) tu vytvorená sa na stránkach (aj v Ovládacom centre) objaví ako nová zložka fotografií. Stačí teda len do tejto zložky nahrať fotografie (prekopírovať z Vášho PC, alebo prekopírovať celú zložku naraz).
  6. Novú zložku vytvoríte kliknutím pravým tlačidlom myši, z ponuky vyberiete Nový a ďalej potom Zložka.
  7. Ak chcete týmto spôsobom nahrať súbor, je nutné si vytvoriť zložku s názvom "__files__".
  8. Do tohto priečinka nahráte súbory (skopírujete z vášho počítača). Teraz máte súbory prednahrané nahrané na Vašich eStránkach. Pre ich objavenie sa musíte v administrácii stránok spustiť synchronizáciu.
Maximálna veľkosť nahrávaných súborov je 50 MB. Ak nahráte väčší súbor, tak sa po synchronizácii v administrácii neobjaví.

 

Zoznam zložiek

  • __backup__ - pokiaľ v Nastavenia - Rozšírené - Zálohovanie vytvoríte zálohy, budú sa ukladať práve sem,
  • __files__ - adresár pre nahrávanie súborov,
  • zvyšok adresárov sú zložky s vašimi fotografiami, fotografie mimo priečinka budú nahrané priamo do fotoalbumu.

Pre odborníkov

  • Pre prístup k FTP účtu môžete použiť aj programy Total Commander, FileZilla.
  • Ak chcete takto nahrávať súbory a zdieľať ich na stránkach, je nutné vytvoriť zložku s názvom "__files__" (bez úvodzoviek, dve podčiarkovníky pred a za slovom files). Do tohto priečinka nahráte súbory.

Zmeniť heslo

Napíšte do poľa vedľa Hesla svoje nové heslo a do poľa Heslo pre overenie ešte raz to isté heslo. Heslo musí obsahovať aspoň jedno písmeno a jednu číslicu.

Synchronizácia

Po úspešnom nahraní svojich súborov či fotografií nezabudnite vo vašej administrácii svoje e-stránky synchronizovať, potom sa všetky zložky zobrazia ako v administrácii vo fotoalbume, tak na výsledných stránkach.

sni--mek-obrazovky-2021-11-09-v--8.36.09.png