Choď na obsah Choď na menu


Správca stránok

12. 11. 2021

Správca stránok slúži na správu ďalších účtov, ktoré máte založené na eStránkach. Rovnako tak môžete spravovať účet eStránok aj niekomu inému, pokiaľ vám to povolí. V administrácii vašich stránok ho nájdete vpravo hore v lište medzi odkazmi Úvod, Zobraziť stránky, Hľadať a Odhlásiť.

Ako využiť správcu stránok?

Máte napríklad dve stránky www.neco.estranky.sk a www.tamto.estranky.cz a nechcete sa neustále odhlasovať z jedných stránok a prihlasovať do druhých. Práve na tento účel slúži správca stránok. Po kliknutí na odkaz Správca stránok sa vám zobrazí nasledujúce okno:

sni--mek-obrazovky-2021-11-12-v--13.48.24.png

Do políčka vpíšete presnú URL adresu stránky, ktorú chcete spravovať (napríklad www.tamto.estranky.sk), a potvrdíte kliknutím na tlačidlo OK. V tom okamihu je na zadanú eStránku zaslaná žiadosť o správu. Následne je nutné prihlásiť sa do administrácie druhých stránok (alebo o to požiadať ich majiteľa), kde sa zobrazí táto správa:

403.png

Kliknite na tlačidlo Povoliť a objaví sa okno, ktoré Vás informuje o tom, že povolením prístupu získa užívateľ takmer kompletnú kontrolu nad Vašim správcom stránok. Zároveň ste požiadaní, či ste si istí, že chcete prístup povoliť. V prípade, že kliknete na tlačidlo Povoliť, dôjde k prepojeniu oboch účtov eStránok. Medzi stránkami sa potom môžete jednoducho prepínať cez Správca stránok. Tu sa vám zobrazia stránky vo vašej správe a kliknutím na vybranú stránku a následným potvrdením, že si naozaj prajete prepnúť na iný účet, budete presunutí do administrácie zvolenej eStránky.

S každou pridanou stránkou je možné ďalej pracovať. Môžete ju napríklad Odstrániť zo zoznamu stránok. Keď v správcovi stránok prejdete kurzorom myši na danú stránku, objaví sa po pravej strane ikona v podobe malého koša, ktorým spravovanú stránku vymažete zo zoznamu.

Ak vám niekto spravuje stránky vzdialeným prístupom cez Správcu stránok, môžete mu zakázať prístup. Jednoducho kliknite na Správca stránok. Zobrazí sa vám zoznam stránok a pri odkaze stránky sa vedľa ikonky koša objaví aj malý červený krížik (viď obrázok). Ak naň kliknete, zakážete ďalšie spravovanie vašich stránok.

404.png