Choď na obsah Choď na menu


Vložiť flash animáciu

12. 11. 2021

Touto funkciou CK editora môžete vkladať flash animácie do vašich príspevkov. Flash animácia musí byť uložená na iných webových stránkach a musíme k nej mať priamu adresu (URL).

339--1-.png

Info

Do URL vložíme celú adresu, ktorá obsahuje iba flash animáciu. Nastavíme si jej šírku a výšku, pokiaľ ich nevyplníme, tak systém nastaví veľkosť animácie na 250x250 px. Úspešne načítaná animácia sa nám zobrazí dole v malom náhľade.

340--1-.png

Rozšírené

  • Zobraziť – zobraziť môžete nechať všetko alebo bez okrajov, kedy sa hore a dole odoberie rámček.
  • Automatické spustenie – pokiaľ odškrtnete toto nastavenie, tak sa flash na vašich stránkach sám nespustí. Návštevník musí sám kliknúť pravým tlačidlom myši doprostred flash okna a vybrať z rolovacieho menu Play. Spúšťanie flash animácií v prehliadači znateľne spomaľuje webové stránky, slúži hlavne na ladenie stránok.
  • Opakovanie - nastavíte či flash animácie dôjde nakoniec a zostane stáť alebo sa bude púšťať stále dookola.
  • Ponuka flash – môžete návštevníkom zakázať menu pre flash animáciu, pokiaľ návštevník klikne pravým tlačidlom na flash zobrazí sa mu menu s nastavením kvality, zvuku, opakovaním animácie. Odškrtnutím tejto ponuky menu zakážete.

Pre odborníkov

Id, Trieda štýlu – napíšte názov štýlu a on sa sám vloží ako inline štýl do tagu <embed>, ktorý tvorí flash bez toho, aby ste museli editovať XHTML kód či CSS šablónu.

Pomocný titulok – titulok sa vkladá opäť do tagu <embed> a popisuje vkladanú flash animáciu (title=““).

Štýl – napíšte svoj CSS kód, ktorý sa vloží rovno do tagu <embed>, (style=“Váš CSS kód“).