Choď na obsah Choď na menu


Editor

12. 11. 2021

Nastavenia editora nájdete v Nastavenia – Základné – Editor.

  • Editor vypnutý – všetka editácia príspevkov bude možná iba so znalosťou HTML.
  • CK editor – editácia textov v pohodlnom CK editore, ktorý je podobný klasickému MS Wordu.
  • CK editor - spustenie po kliknutí - po spustení sa najskôr načíta základný HTML editor a až po kliknutí do priestoru editora sa nahrá vizuálny WYSIWYG editor.

Upozornenie:

Pokiaľ sa vám CK editor zle zobrazuje, pravdepodobne nemáte aktuálnu verziu prehliadača.

sni--mek-obrazovky-2021-11-12-v--11.14.57.png
Ovládanie CK editora - samotné ovládanie je dosť podobné aplikácii z MS Wordu, a teda je veľmi intuitívne. Obsahuje úplne rovnaké prvky na úpravu textu od zmeny veľkosti písma až po vkladanie nadpisov.
sni--mek-obrazovky-2021-09-16-v--10.55.40.png

Všetok text a formátovanie, ktoré vytvárate, sa v pozadí prevádzajú do HTML kódu. Pre vizualizáciu Vášho HTML kódu môžete použiť tlačidlo WYSIWYG/HTML vpravo hore nad CK editorom. Jednoduchým kliknutím sa všetko prevedie a Vám sa zobrazí výsledný HTML kód. Kliknutím na rovnaké tlačidlo všetko prevediete zase späť do vizuálnej podoby. Akákoľvek zmena vykonaná v HTML kóde sa automaticky prevedie do vizuálnej podoby.

Ak by ste sa chceli naučiť programovať v HTML, odporúčame navštíviť https://www.jakpsatweb.cz/.

Pomocou editora môžete vložiť akékoľvek obrázky, videá a podobné prvky priamo do vášho vytváraného príspevku. Ak vložíte akýkoľvek objekt a kliknete naň pravým tlačidlom, zobrazí sa menu. Vyberte Vlastnosti a môžete opäť editovať vlastnosti vloženého objektu bez toho, aby ste ho mazali a vkladali nový.

Pozn1: Je dobré voliť správnu veľkosť fontu, príliš veľké písmo môže rozhodiť zarovnanie aj celkový vzhľad príspevku.