Choď na obsah Choď na menu


Nastavenie zložky fotoalbumu

11. 11. 2021

Každý vytvorený priečinok obsahuje svoje vlastné nastavenia. V nastavení zložky fotografiu môžete jednoduchým spôsobom editovať názov zložky, vložiť popis zložky atď.

Do Nastavenie zložky sa dostanete, ak kliknete na Fotoalbum v ľavom hlavnom menu. Zobrazí sa vám zoznam vašich vytvorených zložiek s fotografiami. Pokiaľ žiadne zložky nevidíte, žiadne ste doteraz nevytvorili.

sni--mek-obrazovky-2021-11-11-v--11.07.09.png

Na vytvorenie zložky slúži tlačidlo Pridať zložku. Jednoducho vyplníte názov zložky a zložka sa Vám zobrazí.

sni--mek-obrazovky-2021-11-11-v--9.50.16.png

Zložka je momentálne šedá a to znamená, že je prázdna. Akonáhle do nej nahráte nejaké fotografie, zmení farbu, aby ste mohli jednoducho rozlíšiť už vytvorené zložky od existujúcich. Pri každej vytvorenej zložke sa vám po pravej strane vedľa nej zobrazí malé menu. Ak kliknete na položku Nastavenie, zobrazí sa vám stránka s nastavením tohto priečinka.

Nastavenia idú vidieť iba základné. Ak by ste chceli vidieť všetky možné nastavenia, ktoré idú so zložkou uskutočniť, musíte kliknúť po pravej strane na tlačidlo Rozšírené možnosti.

sni--mek-obrazovky-2021-11-11-v--11.09.59.png

Popis zložky

  • Názov zložky – názov zložky už máte vyplnený, ale môžete ho zmeniť.
    Adresa – odporúčame nechať prázdne a náš systém vám vytvorí adresu sám.
  • <TITLE> - nepovinné, jedná sa o popis stránok fotoalbumu, ktorý sa zobrazuje v ľavom hornom rohu prehliadača.
  • <KEYWORDS> - nepovinné, môžete tu vypísať pár kľúčových slov, ktoré vystihujú vašu stránku s týmto priečinkom s fotografiami. Slúži na správne zatriedenie vkladanej zložky.
    (Napr.: Nadpis – Psy, Keywords – Plemená, Jedálniček, Hračky)
  • <DESCRIPTION> – nepovinné, obdoba Keywords. Je popis zložky, ktorý čo najlepšie zodpovedá obsahu oznámenia stránky s fotografiami. Stačí napísať krátky popis alebo vetičku.
  • Dátum - vkladá aktuálny dátum na začiatok príspevku. Dátum môžete vložiť na vaše stránky aj iné a to tlačidlom Vybrať.
  • Popis zložky - do editora vložíme text, ktorý sa bude zobrazovať na vašich eStránkach spolu s vaším fotoalbumom. Môže slúžiť ako stručný opis alebo článok o čom vaše vložené fotografie sú. Funkciami editora sú popísané v samostatnej lekcii viď. v pomocníkovi „Editor“.

Nastavenie pre celú zložku - Pokročilé nastavenia

  • Radenie zložiek v zložke – jednoducho si vyberte, akým spôsobom sa budú vaše fotografie v zobrazovanom fotoalbume na vašich eStránkach zobrazovať. Na výber máme podľa dátumu uloženia fotografií, podľa názvu od A-Z alebo podľa veľkosti, ktorú zaberajú na pevnom disku.
  • Radenie podpriečinkov – ak ste do vašej zložky vo Fotoalbume vložili nejaké ďalšie zložky (podzložky), môžete si ich rovnako ako fotografie zoradiť podľa vašich predstáv. Radiť ich môžeme podľa abecedy od A-Z alebo podľa dátumu vytvorenia zložky od najstarších až po tie najnovšie.
  • Zložku neuvádzať v menu – zložka nebude vidieť vo fotoalbume, ale bude vidieť cez svoju špecifickú adresu (URL)
  • Nepublikovať zložku - zložka nebude vidieť vôbec ani cez priamu adresu (URL), bude skrytá.
    Môžete kliknúť v hornom podmenu nad zoznamom zložiek na tlačidlo Nepublikované, kde uvidíte zoznam svojich nepublikovaných zložiek.
  • Komentáre
    • Nezobrazovať - ​​formulár na vkladanie komentárov sa nebude zobrazovať. Pokiaľ zmeníte nastavenie pri neskoršej editácii príspevku, komentáre sa len nebudú zobrazovať, ale zostanú stále uložené.
    • Ukončiť pridávanie komentárov - Vložené komentáre zostanú zobrazené, ale už nebude možné vkladať ďalšie (nové) komentáre.
    • Povolené – Zasielať na email - komentáre sa budú zasielať na email, ktorý ste uviedli pri registrácii.

Zamknúť zložku – vyskočí Vám dialógové okno na vloženie hesla s malým popisom, ktorý zložku zamykáte. Po kliknutí na Zamknuté sa Vám otvorí znova dialógové okno, kde si môžete album odomknúť alebo zmeniť heslo. Heslo zmeníte pomocou tlačidla Pridať ďalšie heslo.

Uložit - uloží veškeré provedené změny.

Smazat složku – smaže nenávratně celou vytvořenou složku.