Choď na obsah Choď na menu


Aktivácia a úvodné nastavenie eShopu

15. 11. 2021

Nastavenie eShopu nájdete v ľavom menu administrácie vašich eStránok pod odkazom eShop. Pre jeho aktiváciu musíte prejsť počiatočné nastavenie eShopu, ktoré je potrebné, aby mohol eShop legálne a správne fungovať.

V prvom rade je potrebné objednať si program eShop (ak ho ešte nemáte). K tomu vám pomôže tlačidlo a nasledujúci sprievodca, ktorý vás objednávkou bod po bode prevedie. 

sni--mek-obrazovky-2021-11-15-v--10.47.28.png

Ak máte program objednaný, pokračujte stlačením tlačidla, ktorým aktivujete spomínané počiatočné nastavenie eShopu.

212.png

V kroku jedna (viď obrázok) vyplňte svoje informácie - resp. informácie o dodávateľovi, ktoré sa budú zobrazovať v obchodných podmienkach a na faktúrach. Po dokončení tohto sprievodcu sa do neho nebudete môcť v budúcnosti vrátiť. Všetky uvedené údaje však budete môcť meniť v administrácii eShopu (eShop - Nastavenia - Dodávateľ).

213.png

Ak zvolíte, že nájde o firmu, systém vám vypne možnosť vytvárania faktúr.
V opačnom prípade, pokiaľ ide o firmu, máte dole vo formulári možnosť zvoliť bez účtovníctva/platiteľa DPH/neplatcu DPH.

Rozdiel v týchto možnostiach je predovšetkým v požiadavkách zákonov na jednotlivé druhy účtovníctva (povinné údaje na faktúrach, nastavovanie DPH pri produktoch, možnosť vyplnenia IČ DPH atď.).

Po vyplnení všetkých potrebných políčok pokračujte stlačením tlačidla

214.png

V druhom kroku vás čakajú 3 položky.

215.png

Prvé zaškrtávacie políčko vám umožní nastaviť eShop ako úvodnú stránku (úvodná stránka je tá, ktorá sa vám zobrazí po zadaní vašej adresy - www.nieco.estranky.sk) namiesto štandardných webových stránok.

Zaškrtnutie druhého políčka je nutné pre aktiváciu eShopu, súhlasíte tým s našimi všeobecnými podmienkami.

V tretej časti môžete po kliknutí na odkaz

216.png

upraviť obchodné podmienky, ktoré budú platné pre váš eShop, predovšetkým pre vašich zákazníkov. Neskôr môžete upraviť v administrácii (eShop - Nastavenia - Dodávateľ).

Po prejdení troch spomínaných bodov v kroku dve môžete tlačidlom

217.png

 pokračovať na  pridanie nového produktu.

Pre pripomenutie: Všetky informácie, ktoré uvediete v úvodnom nastavení, môžete kedykoľvek zmeniť vo vašej administrácii.